بازدید: 109 بازدید

بسیاری از افرادی که در زمینۀ کامپیوتر فعالیت می‌کنند، با زیرساخت شبکه آشنایی دارند؛ اما این اصطلاح در واقع برای افرادی که اطلاعات چندانی راجع به کامپیوتر و اتصالات اینترنتی ندارند، آشنا نیست. در واقع زیرساخت شبکه شامل یک گروه از سیستم‌های کامپیوتری است که توسط یک معماری مخابراتی، به یکدیگر متصل هستند. شاید این تعریف در واقع کمی پیچیده باشد. به بیان ساده‌تر می‌توان گفت زیر ساخت شبکه، مجموعه‌ای از نرم‌افزارها و سخت‌افزارها هستند؛ این مجموعه‌ها‌ با اتصال به یکدیگر می‌توانند فعالیت‌های اینترنتی و اتصالات را در بخش‌های مختلف شهر بهینه سازی کنند.

در ادامه شما را به طور کامل با عملکرد و مفهوم زیرساخت شبکه آشنا خواهیم کرد؛ اما قبل از آن باید بدانید که زیر ساخت شبکه شامل تجهیزات مختلفی است. به عنوان مثال همین لپ تاپ یا رایانه‌ای که شما در منزل خود از آن استفاده می‌کنید،  نوعی زیرساخت شبکه است. در زمینه‌های تخصصی‌تر انواع مختلفی مثل روتر‌ها،  کابل‌ها،  نقاط دسترسی بی سیم، پروتکل‌های شبکه و سوئیچ‌ها تقسیم بندی می‌شوند. یکی از ویژگی‌های زیرساخت شبکه این است که به شکل باز یا بسته موجود است. بدین معنا که به شکل منفرد یا گروهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اهمیت زیرساخت شبکه چیست؟

همانطور که گفته شد، زیر ساخت شبکه شامل تجهیزات فیزیکی مثل سخت افزارها و نرم افزارها هستند که به شکل برنامه‌های کاربردی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. مهمترین اهمیت زیرساخت شبکه این است که از فناوری یک کسب و کار حمایت و پشتیبانی می‌کند. تمامی سخت افزارها و نرم افزارهایی که به عنوان زیرساخت شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند، خدماتی ارائه می‌دهند.

مثلاً فرض کنید شما یک شرکت یا کسب و کار بسیار کوچک دارید که به تازگی تأسیس کرده‌اید. شما قصد دارید برای آن یک سطح زیر ساخت شبکه ایجاد کنید؛ شاید بتوان گفت که حتی برای کوچکترین کسب و کارها نیز زیرساخت شبکه سخت افزاری باید وجود داشته باشد. این زیرساخت می‌تواند مجموعه‌ای از خطوط تلفن، رایانه، تلفن‌های هوشمند یا حتی خطوط اینترنت باشد.

شبکه‌های سیمی و بی سیمی چیست؟

زیرساخت شبکه به صورت شبکه سیمی و بی سیم وجود دارد. ‌در واقع آنچه که در زیرساخت شبکه اهمیت دارد، این است که کاربر چگونه به شبکه متصل می‌شود.

گاهی ممکن است دستگاه کاربر (به عنوان مثال لپ تاپی که کاربر از آن استفاده می‌کند) با استفاده از سیم و کابل به شبکه متصل شود. همچنین این امکان وجود دارد که کاربر از کابل استفاده نکند. در شبکه بی سیم، داده‌ها و دیتاها از طریق کابل منتقل نمی‌شوند، بلکه از طریق امواج رادیویی منتقل می‌شوند. در شبکه‌های سیمی، داده‌های دستگاه، روی خطوط کابل جریان پیدا می‌کند.

کابل‌ها در انتها به یک دستگاه در شبکه متصل می‌شوند؛ مثلاً کابل‌ها به یک پورت اینترنت در سوئیچ شبکه متصل می‌شوند؛ بنابراین می‌توان تفاوت شبکه سیمی و شبکه بی سیم را به خوبی متوجه شد. هر دو شبکه مزایای بسیار زیاد و نقش مهمی در زیرساخت شبکه دارند.

با توجه به این که داده‌ها در شبکه بی سیم به شکل امواج رادیویی در جریان هستند، سیگنال‌های مربوط به آنها چگونه وارد دستگاه می‌شود؟ در واقع زمانی که یک شبکه بی سیم دیگر به عنوان مثال یک گوشی تلفن همراه به شبکه اتصال داشته باشد، می‌تواند این سیگنال را دریافت کند و نیازی نیست به استفاده از کابل نیست.

نحوه تغییر زیرساخت شبکه

شاید این سؤال در ذهن شما ایجاد شود که آیا با تغییر محل هر کسب و کار، زیرساخت شبکه نیز باید جابجا شود؟ پاسخ این است که اگر کسب و کار مورد نظر از زیرساخت شبکه سیمی استفاده کرده باشد، قطعاً در صورت جابجایی و نقل مکان به یک محل دیگر، باید زیرساخت شبکه خود را جابجا کند. این کار شاید در ظاهر ساده باشد، اما در واقع جابجا کردن زیرساخت همانند بلند کردن یک میز و انتقال آن به یک محل دیگر نیست، زیرا بسیاری از تجهیزات و قطعاتی در رابطه با زیرساخت هر شبکه وجود دارد که جابجایی و انتقال مکان آن را سخت‌تر می‌کند.

به همین دلیل بسیاری از سازمان‌هایی که قصد نقل و جابجایی دارند، اکثراً از زیرساخت شبکه بی سیم استفاده می‌کنند. این موضوع با گذشت زمان رواج بیشتری پیدا کرد، زیرا علاوه بر اینکه می‌توان جابجایی را راحت‌تر انجام داد، کاربران نیز می‌توانند به سهولت به دستگاه‌های شبکه بی سیم متصل شوند.

یکی دیگر از تغییراتی که در زیرساخت شبکه به وجود آمد، استفاده از محل کار ترکیبی بود. این اصطلاح بیان می‌کند که نیروی کار می‌تواند دور از دفتر و دور از محل کار، فعالیت خود را به راحتی انجام دهد. در صورتی که زیرساخت شبکه بی سیم باشد، می‌توان به راحتی از هر فاصله‌ای به شبکه سازمان مورد نظر متصل شد و از آن استفاده کرد.

البته باید گفت که زیرساخت شبکه مسائل امنیتی و حفاظتی مربوط به خود را دارد و هر شخصی قابلیت اتصال به آن را نخواهد داشت. علت گسترده‌تر شدن این موضوع این بود که نیروی کار باید این قابلیت را داشته باشند که در خارج از محل مورد نظر در هر زمان به شبکه متصل شده و فعالیت‌هایی مثل کنترل و نظارت را انجام دهند. این کار حس امنیت و اعتماد بیشتری را در سازمان ایجاد خواهد کرد، بنابراین می‌توان گفت امروزه زیر ساخت شبکه بی سیم بیشتر از زیرساخت شبکه سیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اجزای زیرساخت شبکه بی سیم

در بخش‌های قبلی تا حدودی با اجزای اساسی زیرساخت شبکه آشنا شدیم، اما در این بخش با نگاهی موشکافانه آنها را بررسی می‌کنیم. دقت کنید که اجزای نامبرده مربوط به زیرساخت شبکه‌های بی‌سیم هستند.

۱. نقاط دسترسی (اکسس پوینت‌ها)

دستگاه‌های بی‌سیم شبکه برای اتصال به شبکه‌ سیمی از اکسس پوینت‌ها استفاده می‌کنند. نصب و راه‌اندازی اکسس پوینت‌ها به مراتب راحت‌تر از برقراری ارتباط با کابل کشی است و در نبود آنها عملا راخی برای اتصال دستگاه‌ها در شبکه بی‌سیم وجود ندارد. حالا اینکه سازمان از چه نوع اکسس پوینتی استفاده کند، به نیازهای آن بستگی دارد. برای مثال:

  • اکسس‌ پوینت‌های داخلی اغلب برای مشاغلی با الزامات امنیتی گسترده و نیاز به سفارشی‌سازی زیرساخت شبکه بی‌سیم، گزینه مناسبی هستند.
  • اکسس پوینت‌های مدیریت‌شده در فضای ابری برای سازمان‌هایی مناسب است که به اتصال Wi-Fi سریع و قابل اعتماد نیاز دارند.

۲. اکسس پوینت Wi-Fi 6

Wi-Fi 6 نسل بعدی وایفای استاندارد است و امکان بهره‌مندی زیرساخت‌های بی‌سیم شرکت‌ها و ارائه‌دهندگان خدمات را از برنامه‌های جدید و نوظهور فراهم می‌کند. به تعبیر دیگر با تغییر زیرساخت شبکه و استفاده از Wi-Fi 6، زمینه خوبی برای توسعه مدل‌های تجاری جدید و گسترش پذیرش وایفای ایجاد خواهد شد. همین حالا که شما مشغول خواندن این مقاله هستید، بسیاری از سازمان‌ها به اکسس پوینت‌های وایفای ۶ روی آورده‌اند.

۳. سوئیچ‌ها

سوئیچ‌ها بلوک‌های اصلی ساختمان شبکه هستند. وقتی دستگاه‌های متعدد اعم از چندین رایانه، اکسس پوینت‌، چاپگر و سرور روی یک شبکه وجود دارد، طبیعتا ترافیک شبکه زیاد و جریان داده‌ها کند خواهد شد. سوئیچ ها با تقسیم شبکه کلی به گروه‌های کوچکتر، این مسئله را تا حدی حل می‌کنند. با استفاده از این دستگاه عملا ترافیک محلی در یک منطقه بر ترافیک محلی در منطقه دیگر تأثیر نمی‌گذارد.

۴. سوئیچ‌های اترنت و Wi-Fi 6

در یک شبکه بی‌سیم، تنها بخشی که می‌توان گفت به معنای واقعی کلمه بی‌سیم است، ارتباط میان دستگاه اندپوینت تا نزدیک‌ترین اکسس‌ پوینت است. از این مرحله به بعد تمام داده‌ها از طریق کابل‌های اترنت و سوئیچ در دل شبکه جریان پیدا می‌کنند.

با افزایش تعداد دستگاه های بی‌سیم و حجم داده‌های تولید شده توسط برنامه‌های کاربردی، پهنای باند هم باید بیشتر شود. در حال حاضر استاندارد Wi-Fi 6 پهنای باند هر اکسس پوینت را چهار برابر افزایش می‌دهد.

موقع ارتقاء اکسس پوینت‌ها، سوئیچ‌های اترنت هم باید ارتقا پیدا کنند تا ظرفیت تحمل ترافیک افزایش یافته شبکه را داشته باشند.

۵. روترها و پلتفرم‌های لبه‌ای

گفتیم که سوئیچ‌ها می‌توانند شبکه را به گروه‌های محلی کوچک‌تر تقسیم کنند. اینجاست که روترها و پلتفرم‌های مسیریابی لبه‌ای وارد عمل می‌شوند و اتصالات بین شبکه‌ها را فراهم می‌کنند. پردیس‌های دانشگاهی، شعبات بانکی، امکانات محلی همه و همه با روترها و پلتفرم‌های لبه‌ای به اینترنت و ابر عمومی متصل می‌شوند تا از امکانات سوئیچینگ برچسب دار چند پروتکلی (MPLS)، پیوندهای اتصال ابری (SDCI) و غیره بهره‌مند شوند.

مهم‌ترین وظیفه روترها و پلتفرم‌های مسیریابی لبه‌ای، تصمیم‌گیری در مورد بهینه‌ترین مسیرهاست. همچنین نقش مهمی در اعمال سیاست‌های امنیتی برای داده‌ها ایفا می‌کنند؛ طوری که ترافیک ورودی تنها به بخش مجاز هدایت می‌شود و از نظر تهدیدات مخرب کاملا بازرسی می‌شود.

۶. روترهای بی‌سیم

روتر بی‌سیم یا Wi-Fi، عملکردهای یک روتر و یک اکسس پوینت بی‌سیم را ترکیب می‌کند. روترهای بی‌سیم معمولاً در شبکه‌های شعبه کوچک‌تر و دفاتر خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند تا افراد بتوانند با استفاده از دستگاه‌های کوچک به اینترنت یا شبکه شرکت متصل شوند.

۷. دروازه‌های سلولی (Cellular gateways)

دروازه سلولی امکان دسترسی روتر یا پلتفرم لبه‌ای به پیوندهای سلولی ۴G و ۵G را فراهم می‌کند تا به WAN یا WAN بی‌سیم دسترسی پیدا کنند. دروازه‌های سلولی به پورت اترنت دستگاه متصل می‌شوند و فرصت اتصال چند گیگابیتی را فراهم می‌کنند. حالا اگر یک محصول SD-WAN سازگار وجود داشته باشد، می‌توان دروازه‌های سلولی را روی یک کنسول ابری مدیریت کرد.

۸. کنترلرها

زیرساخت شبکه بی‌سیم یک شرکت شامل یک کنترلر شبکه بی‌سیم (WLAN) است. به این ترتیب اتصال افراد تحت پوشش شبکه حتی حین حرکت حفظ می‌شود. در واقع کنترلر WLAN اکسس پوینت‌هایی که واسط میان دستگاه‌های بی‌سیم و شبکه شرکت هستند را مدیریت می‌کند.

چالش‌های اصلی پیرامون زیرساخت شبکه چیست؟

تعیین زیرساخت شبکه، فرآیند چندان ساده‌ای نیست و مشکلات و چالش‌های مربوط به خود را دارد که شامل موارد زیر هستند:

  1. متمرکز کردن ترافیک
  2. برخورد با دیتاهای تکراری
  3. ارسال اطلاعات مناسب به ابزار مناسب

۱.متمرکز کردن ترافیک

 بررسی و کنترل زیرساخت برای یک شبکه کار راحتی نیست؛ به عنوان مثال ممکن است یک کسب و کار بسیار کوچک تنها از یک زیر شبکه استفاده کند و نیاز به تجهیزات و دستگاه‌های چندانی برای کنترل و نظارت آن نداشته باشد، در مقابل در یک سازمان بزرگ‌تر فرآیند کنترل و نظارت به سادگی انجام نمی‌شود.

برای اینکه سازمان‌ها بتوانند دید بهتری از شبکه، همراه با نظارت و مدیریت داشته باشند، از متمرکز کردن ترافیک استفاده می‌کنند. به کمک متمرکز کردن ترافیک، بخش نظارت و کنترل زیرساخت شبکه، می‌تواند تمامی داده‌های ورودی و خروجی را از شبکه بررسی کند. علاوه بر سهولت بررسی و نظارت، یکی دیگر از مزایای متمرکز کردن ترافیک این است که امنیت شبکه را افزایش می‌دهد.۲.برخورد با دیتاهای تکراری

یکی از مواردی که بر ترافیک شبکه تأثیرگذار است، داده‌های تکراری است. ورود دیتاهای تکراری  حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد بر ترافیک شبکه تأثیرگذار است، بنابراین بهترین راه حل این است که از ورود دیتاهای تکراری به شبکه برخورد جلوگیری شود. این دیتاها برای بخش حفاظت و امنیت شبکه بسیار مخرب هستند؛ زیرا بخش حفاظتی هنگامی که تعداد زیادی دیتای تکراری دریافت کند، نمی‌تواند منبع آن را تشخیص دهد، در نتیجه سرعت آن کاهش پیدا خواهد کرد.۳.ارسال اطلاعات مناسب به ابزار مناسب

هریک از تجهیزات و ابزارهای مربوط به زیرساخت شبکه ممکن است نوعی داده و دیتای متفاوت را دریافت و پذیرش کند. سازمان‌ها معمولاً برای اینکه امنیت شبکۀ خود را افزایش دهند، از ارائه دهندگان امنیت سایبری استفاده می‌کنند. این افراد می‌توانند حفاظت و امنیت شبکه را تضمین کنند؛ اما نکته‌ای که وجود دارد این است که این افراد بابت دادۀ ورودی به شبکه هزینۀ خاصی دریافت می‌کنند. هر چه تعداد منابع مختلف برای ارسال دیتا به شبکه بیشتر باشد، هزینۀ دریافتی این افراد نیز بیشتر خواهد شد؛ بنابراین بهتر است داده‌ها از یک منبع مناسب به شبکه ارسال شود.

انواع زیرساخت شبکه

درادامۀ این مطلب از مجموعه تسکا به بررسی انواع زیر ساخت شبکه می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید و هر گونه نظری در این خصوص دارید در انتها با ما به اشتراک بگذارید

  • کابل کشی

 یکی از مهمترین انواع زیر ساخت شبکه، کابل کشی است. کابل کشی میان انواع زیرساخت شبکه، پرکاربردترین و مهم‌ترین قسمت است. فرآِند کابل کشی به کسب و کار کمک کند تا ارتباطات و انتقال داده‌ها را در تمامی بخش‌های کسب و کار حفظ کند. همچنین کسب و کار می‌تواند به کمک کابل کشی با فضای بیرون از شبکه نیز ارتباط برقرار کند. در صورتی که کابل کشی، هنگام ایجاد زیرساخت شبکه وجود نداشته باشد، کسب و کار در برقراری عملکرد و ارتباطات دچار مشکل خواهد شد.

در واقع کابل کشی بخش فنی زیرساخت شبکه محسوب می‌شود. در صورتی که کسب و کار بخواهد فضای زیر ساخت شبکه خود را توسعه دهد، می‌تواند در اولین قدم از طریق کابل کشی و تغییر آن اقدام کند. از طرفی این فرآیند هزینۀ زیادی ندارد و برای هر کسب و کار ساده می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. حتی کسب و کار مورد نظر می‌تواند با توجه به نوع فعالیت خود حجم کابل کشی را کاهش یا افزایش دهد.

  • روترها

اگر سیم کشی و کابل کشی مناسب درون زیرساخت شبکه وجود داشته باشد، در این شرایط چگونه باید تعیین کرد که داده‌ها و اطلاعات موجود در شبکه، مسیر درستی را برای ارسال پیام یا داده‌ها انتخاب می‌کنند و به بخش‌های دیگرشبکه متصل می‌شوند؟ در واقع این همان مسئله‌ای است که به کمک روترها قابل حل است. روترها نقش مهمی در هدایت و انتقال اطلاعات از یک مسیر به مسیر درست دارند. روترها می‌توانند داده‌های دریافتی را خوانده، بررسی کرده و به سمت مقصد مناسب در بخش داخلی شبکه ارسال کنند.

حتی می‌توان کاری کرد که روترها پیام‌ها را به بخش دلخواه در خارج از شبکه ارسال کنند. همانطور که کابل کشی می‌تواند با توجه به فعالیت کسب و کار حجم کوچک یا بزرگی داشته باشد، روترها نیز می‌توانند با توجه به نوع کسب و کار، به میزان وسیع یا محدود مورد استفاده قرار گیرند. هزینه و میزان استفاده از روترها به نوع کسب و کار بستگی دارد.

  • سوئیچ ‌ها

 در بسیاری از مواقع، سوئیچ و روترها با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند. روترها کمک می‌کنند که بخش‌های مختلف شبکه به یکدیگر متصل شوند، اما سوئیچ‌ها باعث می‌شوند بخش‌های مختلف شبکه ایجاد شوند تا بتوانند پیام‌هایی را ارسال کرده یا با یکدیگر تعامل برقرار کنند.

به عنوان مثال تصور کنید یک شبکه از تلفن همراه، لپ تاپ و صفحه نمایش تشکیل شده است.  سوئیچ کمک می‌کند این عناصر مختلف موجود در شبکه، قابلیت ارسال پیام و تعامل با یکدیگر را داشته باشند؛ اما روترها کمک می‌کنند به عنوان مثال داده‌های خارج شده از تلفن همراه به لپ‌تاپ اتصال پیدا کنند و در مسیر درست حرکت کنند.

همچون روتر‌ها، چندین نوع سوئیچ مختلف در شبکه وجود دارد که هر کسب و کار می‌تواند با توجه به فعالیت خود، یکی از آنها را انتخاب کند.

  • شبکه بی سیم محلی 

اگر شبکه‌های بی سیم مرکزی ایجاد شود، می‌توان به راحتی تجهیزات و فناوری‌های مختلف شبکه را به یکدیگر متصل کرد. این فناوری بر عملکرد شبکه بسیار تأثیرگذار است و باعث می‌شود شبکه بهینه‌تر و کارآمدتر عمل کند. کسب و کارهای کوچک و محدود، باید همچون کسب و کارهای بزرگ، از بی سیم شبکه محلی استفاده کنند تا به رقبای بزرگتر نزدیک شوند.

اهمیت حفظ ترافیک متمرکز در زیرساخت شبکه

 حفظ زیرساخت شبکه مستحکم به صورت منظم کار آسانی نیست. همیشه موانعی وجود دارد که عملکرد شبکه را تهدید می‌کند و یکی از آنها متمرکز‌کردن ترافیک است. شرکت‌ها از چندین موقعیت مکانی، زیرشبکه‌ها و سایت‌های مختلف تشکیل می‌شوند. این یعنی باید یک هاب مرکزی پیوسته تحت نظارت وجود داشته باشد. همچنین بخش مدیریت سازمان باید به‌نحوی سازماندهی شود که زیرساخت شبکه کاملا موفقیت‌آمیز باشد. نگرانی حملات سایبری برای تمام شبکه‌ها وجود دارد و مدیریت سازمان باید مسیر را رهبری کند.

کشف راه حل‌های جدید برای زیرساخت شبکه تضمین می‌کند ترافیک سازمان همواره متمرکز بماند تا کارکنان بتوانند با ردیابی داده‌ها، امنیت سازمان را تضمین کنند. در عین حال هرلحظه از کلیه مسائل مربوط به عملکرد شبکه آگاه باشند. به یاد داشته باشید که شبکه‌ها نمی‌توانند به تنهایی از خود محافظت کنند و به راه حل‌های امنیتی نیاز دارند.

تاثیر داده‌های تکراری بر زیرساخت و پهنای باند شبکه

داده‌های تکراری یک دردسر بزرگ و یک مشکل امنیتی برای زیرساخت شبکه است. بسیاری از سازمان‌ها از شنیدن حجم داده‌های تکراری خود شوکه می‌شوند. در حالی که آمارها نشان می‌دهد این داده‌ها بیش از ۶۵ درصد ترافیک شبکه یک سازمان را به خود اختصاص می‌دهند. اگر راه‌حل‌های امنیتی شرکت حاوی داده‌های تکراری باشد، بخش امنیت سازمان کند می‌شود و بخش زیادی از پهنای باند هدر می‌روند. این یکی از مشکلاتی است که زحمت تیم پشتیبانی شرکت را بیشتر می‌کند.

تاثیر ابر بر امنیت زیرساخت شبکه

می‌دانستید فضای ابری شرکت بر زیرساخت شبکه آن تاثیر می‌گذارد؟ اگر فضای ابری ایمن نباشد، دستگاه‌های زیرساخت شبکه در معرض خطر تهدیدات ریز و درشت قرار می‌گیرند. برای پیش‌گیری از این مسئله باید مطمئن شوید بخش IT شرکت تجهیزات کافی برای حفاظت از فضای ابری را دارد. شمار زیادی از برنامه‌های پشتیبان، امنیت فضای ابری شرکت را تضمین می‌کنند. اما نکته کلیدی استفاده از ابزارهایی است که شبکه را پایدار نگه می‌دارند.

چرا باید دستی به روی زیرساخت شبکه بکشیم؟

می‌پرسید چه لزومی دارد دردسر تغییر زیرساخت شبکه را به جان بخرید و آن را به‌روز کنید؟ این بخش را بخوانید تا متقاعد شوید وقت آن رسیده که دستی به روی زیرساخت شبکه سازمان بکشید.

۱. شبکه شما ۱۰ برابر کندتر از چیزی است که می‌تواند باشد.

شبکه‌های قدیمی برای پشتیبانی از نیازهای فناوری نیروی کار امروزی ساخته نشده‌اند. تکنولوژی‌های مدرن سیمی و بی‌سیم دست‌ کارمندان شرکت را باز می‌گذارند تا صرف‌نظر از موقعیت مکانی به شبکه سازمان متصل شوند و از این اتصال پرسرعت لذت ببرند. در حال حاضر اکسس پوینت‌هایی وجود دارد که می‌تواند تا ۶.۹ گیگابیت سرعت انتقال داده را ارائه کند که چیزی حدود ۱۱.۵ برابر سریع‌تر از نسل قبلی است یا برای مثال به لطف تکنولوژی Cisco Catalyst Multigigabit و کابل‌های Cat5e می‌توان با هزینه کمتر سرعت بیش از ۱ گیگابایت را تجربه کرد.

۲. کارمندان شما به زمان بیشتری نیاز دارند.

نیروی کار مدرن انتظار دارد همه‌جا، حتی ایستگاه اتوبوس، محیط کارش باشد. در حالی که راه‌حل‌های موبایلی و اپلیکیشن‌های مبتنی بر ابر تحمل زیرساخت‌های قدیمی را طاقت‌فرسا می‌کنند. در عین حال ارتقا زیرساخت شبکه سازمان به یک شبکه مدرن تفاوت قابل‌توجهی در بهره‌وری ایجاد می‌کند.

۳. فکر می‌کنید امنیت شبکه سازمان کافی‌ست؛ در حالی که اصلا اینطور نیست!

امروز تهدیدات شبکه پیچیده‌تر و هدفمندتر از همیشه هستند. هرچه زیرساخت‌های شبکه قدیمی‌تر باشد، در برابر این تهدیدات آسیب‌پذیرتر هستید. در حالی که هرچه این زیرساخت جدیدتر و قوی‌تر باشد، هر لحظه دید بهتری روی وضعیت شبکه خواهید داشت.

۴. مدیر IT شرکت بیشتر وقت خود را صرف فعالیت‌های نگهداری می‌کند.

با ظهور فناوری‌های تازه فشار بیشتری بر زیرساخت‌های قدیمی که نیاز به توجه بیشتر دارند، وارد می‌شود. اگر مدیر فناوری اطلاعات سازمان مجبور باشد بخش زیادی از زمان و منابع خود را صرف مدیریت و عیب یابی شبکه کند، فرصتی برای رشد کسب و کار باقی نمی‌ماند، چه رسد به نوآوری! می‌توان گفت حرکت به سمت یک زیرساخت مدرن‌تر، فرایند استقرار و مدیریت شبکه را برای مدیریت بخش فناوری اطلاعات ساده‌تر می‌کند.

۵. نمی‌توانید از امکانات و ویژگی‌های جدید پشتیبانی کنید!

یکی از مهم‌ترین دلایل رشد و ارتقای شبکه، پشتیبانی از تمام ویژگی‌ها و امکانات تازه‌ای است که لازمه ایجاد مزیت رقابتی برای سازمان شما هستند. از محاسبات ابری ترکیبی گرفته تا برنامه‌های کاربردی قدرتمند و سایر امکانات جدید، ده‌ها ابزار قدرتمند و محیط‌های محاسباتی وجود دارند که به رشد و توسعه کسب و کار شما کمک شایانی می‌کنند؛ البته اگر زیرساخت خوبی برای پشتیبانی از آنها داشته باشید.

سخن پایانی

 در این مقاله از مجموعه تسکا به طور کامل بیان شد که زیرساخت شبکه چیست و انواع آن کدام است. همچنین بررسی شد که زیر ساخت شبکه چگونه فعالیت می‌کند. زیرساخت شبکه همراه با تمامی عناصر و تجهیزات خود، در مجموع می‌تواند به بهینه ‌سازی فعالیت سازمان کمک کند و باعث شود که پیام‌ها راحت‌تر منتقل شده و بخش‌های مختلف شبکه بهتر به یکدیگر متصل شوند. زیرساخت شبکه از ورود اطلاعات نامناسب جلوگیری کرده و ارسال پیام به خارج از شبکه را بهبود می‌بخشد؛ بنابراین برای هر کسب و کار کوچک یا بزرگی ایجاد یک زیرساخت شبکه با بهترین تجهیزات و امکانات مهم‌ترین قدم در رشد و توسعه است.

مطالعه بیشتر